Wednesday, December 18, 2013

Μπείτε στον κόσμο της FAVELA for Jeffrey Campbell!

Posted by STYLE AND THE CITY
favela for jeffrey campbell minkpink  
Πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε στη FAVELA, μία από τις πιο γνωστές, αλλά και ιδιαίτερες boutique του Κολωνακίου, προκειμένου να μιλήσουμε με την Ελένη Ζαχαροπούλου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Μπείτε μαζί μας στον κόσμο της FAVELA και γνωρίστε καλύτερα τα αγαπημένα παπούτσια Jeffrey Campbell μέσα από μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Πώς ακριβώς προέκυψε η ονομασία "FAVELA";
Η ιδέα ξεκίνησε από το προηγούμενο κατάστημά μας. Η FAVELA ήταν ένα υπόγειο κατάστημα όπου τότε συνεργαζόμασταν με πολλές εταιρίες από την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Στα πορτογαλικά "FAVELA" ονομάζονται τα χαμόσπιτα που βλέπεις στις γκετοποιημένες παραγκούπολεις της Βραζιλίας. Εκτός όμως από αυτό, υπάρχει και μία άλλη έννοια, αυτή του αγριολούλουδου, το οποίο φυτρώνει μέσα στα χαμόσπιτα. Κάπως έτσι, λοιπόν, «φυτρώσαμε» κι εμείς μέσα στην Αθήνα!
Πότε και πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία της boutique;
Η FAVELA όπως είπαμε και παραπάνω ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια περίπου σ'ένα υπόγειο στην Σκουφά. Εκεί σιγά σιγά αρχίσαμε να δραστηριοποιούμαστε και στον χώρο της χονδρικής πώλησης. Φυσικό επόμενο βήμα ήταν ένας χώρος με πολλά Jeffrey Campbell παπούτσια και έτσι προέκυψε η boutique FAVELA for Jeffrey Campbell όπου έχει ανοίξει τις πόρτες της τα τελευταία δύο χρόνια.
Γνωρίζουμε πως είστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι σε ορισμένα μεγάλα brands. Ποια είναι αυτά;
Κατά κύριο λόγο είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των παπουτσιών Jeffrey Campbell σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία, ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουμε ξεκινήσει αποκλειστική συνεργασία με το Αυστραλιανό brand ρούχων MINKPINK. Τέλος, οι πιο πρόσφατες και ενδιαφέρουσες εισαγωγές μας είναι αυτές με τις τσάντες Anna Smith και τα διαφορετικά leggings FRONT ROW SOCIETY. Βέβαια, μπορείτε να βρείτε και άλλα brands, τα οποία εισάγουμε. Αυτό που θέλουμε όμως, είναι να κάνουμε μικρά και σταθερά βήματα, να είμαστε προσεκτικοί με τις συνεργασίες μας. Αλλάζουμε, δοκιμάζουμε, προσέχουμε τις λεπτομέρειες, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι προτάσεις μας να έχουν χαρακτήρα και να ανταποκρίνονται στον περισσότερο κόσμο.
Τι είδη μπορεί να βρει κανείς στη FAVELA;
Μπορείτε να βρείτε τα παπούτσια Jeffrey Campbell, τα ρούχα MINKPINK, τις τσάντες από Αγγλία Anna SmithLYDC London & DSUK καθώς και τα leggings FRONT ROW SOCIETY, σχεδιασμένα για φιλανθρωπικό σκοπό από διαφορετικούς designers, ο καθένας με το δικό του διαφορετικό στυλ. Τέλος, έχουμε και τα PEPALOVESαπό Ισπανία, τα οποία είναι πολύ διαφορετικά και ταυτοχρόνως εμπορικά ρούχα σε εκπληκτικές τιμές.
Τα τελευταία χρόνια τα παπούτσια Jeffrey Campbell παρουσιάζουν μεγάλη απήχηση στο ελληνικό αγοραστικό κοινό. Πού νομίζετε ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία που γνωρίζει το brand;
Καταρχήν, στη γυναίκα αρέσουν τα τακούνια. Αν, τώρα, ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι άνετα, δερμάτινα, με ανατομική σόλα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και χειροποίητη, και όλα αυτά σε μία φυσιολογική τιμή, αυτό είναι κάτι το οποίο έχει ανταπόκριση. Να φανταστείς, κάθε χώρα μπαίνει σε λίστα αναμονής για τις παραγγελίες της, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αποζητά σε κάθε ζευγάρι παπουτσιών. Θα μπορούσαμε να πούμε, λοιπόν, πως κάθε χώρα φτιάχνει τη δική της συλλογή, επικεντρώνοντας σε συγκεκριμένα κομμάτια. Εξαιτίας, όμως, αυτής της μοναδικότητας των παπουτσιών παρουσιάζεται πολύ συχνά έλλειψη.
Επίσης, αυτό που έχει βοηθήσει πολύ είναι το γεγονός ότι οι επώνυμοι εντός και εκτός της Ελλάδας επιλέγουν να φορέσουν Jeffrey Campbell, αποτελώντας ένα μέσο διαφήμισης. Αξίζει να σημειώσουμε, βέβαια, ότι φέτος στην Ελλάδα κάναμε την διαφορά: Λόγω της άμεσης συνεργασίας μας με το σχεδιαστή, μπορέσαμε και είχαμε κάποια παπούτσια πολύ πιο νωρίς από τις άλλες χώρες, σε σχέδια τα οποία αποτελούσαν δική μας ιδέα, όπως τα ICY TOY BOOTS, τα πιο περιζήτητα παπούτσια αυτή τη στιγμή, τα οποία περιείχαν στο εσωτερικό μέρος της πλατφόρμας τους κεφάλια από κούκλες το Νο 1 σε πωλήσεις παγκοσμίως.
Το να συνεργάζεσαι με έναν ταλαντούχο και εξαιρετικό, low profile, άνθρωπο, για τον οποίο CELEBRITY είναι ο καθημερινός άνθρωπος, όλο αυτό από μόνο του ένας μεγάλος λόγος επιτυχίας.
Κατά καιρούς Έλληνες σχεδιαστές έχουν επιλέξει παπούτσια Jeffrey Campbell για την παρουσίαση των προσωπικών τους συλλογών σε fashion shows. Πώς βλέπετε αυτήν τη συνεργασία;
Τις πρώτες χρονιές, συνεργαστήκαμε με το ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΗ, συνεχίσαμε με τον ΠΑΝΟ ΑΠΕΡΓΗ και τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΡΟΒΓΕΝΗ, ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε συνεργασία με τους CELEBRITY SKIN. Αποδείξαμε έτσι ότι, αν και ο κόσμος όταν ακούει Jeffrey Campbell έχει στο νου του «ψηλά χοντρά τακούνια», τελικά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν τόσα πολλά σχέδια τα οποία ανταποκρίνονται σε κάθε τύπο γυναίκας το οποίο αυτό αποδεικνύεται από το στυλ των παραπάνω σχεδιαστών εντελώς διαφορετικό κάθε φορά. Και το αποτέλεσμα εξαιρετικό κάθε φορά...
Σε τι είδους γυναίκα, λοιπόν, απευθύνεται ένα ζευγάρι Jeffrey Campbell;
Απευθύνεται σε πάρα πολλές γυναίκες. Από 16 ετών μέχρι και 50 ετών χαλαρά! Είναι μοναδικά και ανταποκρίνονται στο πάθος της γυναίκας να αγοράσει ένα ωραία ζευγάρι παπούτσια που σίγουρα θα το ευχαριστηθεί.
Εκτός από τη γυναικεία συλλογή υπάρχει και η ανδρική. Μιλήστε μας λίγο γι αυτή.
Η αλήθεια είναι πως, παρ' όλο που μου αρέσουν πάρα πολύ, είναι δύσκολα παπούτσια. Δυστυχώς ο άντρας θα αγοράσει πολύ πιο δύσκολα ένα ιδιαίτερο ζευγάρι παπούτσια και θα κινηθεί σε πιο safe και συντηρητικές επιλογές. Στο χώρο μας, όμως, υπάρχουν πάρα πολύ καλοί κατασκευαστές εμπορικών, καθημερινών παπουτσιών και δε θεωρώ ότι είναι σωστό να μπαίνουμε ο ένας στα «χωράφια» του άλλου. Έτσι, λοιπόν κινούμαστε σε μία πιο μειωμένη γκάμα, προσπαθώντας, όμως, να φέρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μπορούμε.
Με την οικονομική κρίση βλέπετε κάποια διαφορά στην αγοραστική κινητικότητα των παπουτσιών;
Κακά τα ψέματα, υπάρχει σίγουρα κρίση. Στην Ελλάδα οι παλαιότεροι έμποροι ήταν μαθημένοι διαφορετικά. Εμείς, οι νεότεροι, που ξεκινάμε τη δουλειά μας και τα όνειρά μας μέσα στην κρίση, δεν έχουμε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των παλαιοτέρων. Στοχεύουμε κυρίως σε μία καλή δουλειά και στην εκπλήρωση των ονείρων μας, αν θέλεις. Ουσιαστικά έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία να καταφέρεις κάτι τέτοιο. Δε χρειάζεται, νομίζω, να φύγουμε όλοι έξω. Πρέπει να προσπαθήσουμε κι εδώ. Δε γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και σιγά σιγά ο καθένας μας να κάνει αυτό που γνωρίζει και μπορεί καλύτερα. Παρά την κρίση, υπάρχουν ταλέντα, άνθρωποι που αξίζουν και ίσως να είναι μία ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια. Γιατί, όταν κάνεις κάτι με αγάπη, το κάνεις σίγουρα καλά και αυτό φαίνεται προς τα έξω. Δεν ξέρω, ίσως να είμαι ρομαντική, αλλά αυτό πιστεύω.
favela for jeffrey campbell minkpink
 Καλές γιορτές από την Favela for Jeffrey Campbell.
 favela for jeffrey campbell minkpink
favela for jeffrey campbell minkpink
favela for jeffrey campbell minkpink  favela for jeffrey campbell minkpink
favela for jeffrey campbell minkpink
favela for jeffrey campbell minkpink  favela for jeffrey campbell minkpink  favela for jeffrey campbell minkpink 15
favela for jeffrey campbell minkpink  favela for jeffrey campbell minkpink  favela for jeffrey campbell minkpink
favela for jeffrey campbell minkpink
favela for jeffrey campbell minkpink

No comments:

Post a Comment